FAQ

Categorie: Pastalijm

Nee, je kunt de pastalijm nooit gebruiken voor het verlijmen van tegels op de vloer.

Voor het verlijmen van vloertegels op de wand adviseren wij het gebruik van CEBO poederlijm en geen pastalijm.

Voor een optimale hechting adviseren wij altijd de CEBO hechtprimer voor niet-zuigende ondergronden en de CEBO voorstrijk voor zuigende ondergronden te gebruiken.

U kunt CEBO flexibele tegellijm gebruiken voor natuursteen producten zoals graniet.

Categorie: Poederlijm

Een zak van 25kg levert 15 liter lijm op.

Dit is mogelijk tot een formaat van 60x60cm wandtegels. Indien een groter formaatgewenst is gebruik dan tegelkruisjes ter ondersteuning.

Ja, dit kan wanneer de buttering/floating lijmmethode gebruikt wordt.

Voor een optimale hechting adviseren wij altijd de CEBO hechtprimer voor niet-zuigende ondergronden en de CEBO voorstrijk voor zuigende ondergronden te gebruiken.

Voor een optimaal resultaat adviseren wij CEBO flexibele tegellijm 28 dagen te laten drogen alvorens de electrische vloerverwarming te gebruiken.

Categorie: Voorstrijk

Het verbruik van de CEBO hechtprimer is ca. 100gr per m² en van CEBO voorstrijk is het 150gr per m².

Gebruik CEBO voorstrijk voor zuigende ondergronden zoals cementdekvloer, anhydriet, gipsplaat, kalkzandsteen, baksteen, gipsblokken etc.

Gebruik CEBO gebruiksklare hechtprimer voor niet zuigende ondergronden zoals emaille beton, tegels over tegels, bestaand glasmozaïek en andere niet vochtabsorberende ondergronden.

Voorafgaand altijd schoonmaken, stofvrij maken, ontvetten en primeren.

Categorie: Ondersabelingsmortel

Een zak van 25 kg levert ca. 12 ,5 liter mortel op.

Met een stelmortel breng je vooraf een mortelbed aan op de ondergrond. Daarna kan je het prefab stellen in de mortel. Bij ondersabelen van prefab breng je de mortel pas aan, nadat het prefab is gesteld op de ondergrond.

Nee, een ondersabelmortel maak je aardvochtig aan. De mortel breng je pas aan, na het stellen van de prefab. Dit noemen we ook wel onderkauwen van prefab.

Categorie: Gietmortel

Een zak van 25 kg levert ca. 12 ,5 liter mortel op.

Gietmortels worden gebruikt om gains mee aan te gieten. Dit komt voor bij betonnen prefab kolommen of bij prefab wanden. Daarnaast kan je er ook stalen kolommen mee ondergieten (voetplaat).